Min mor er stenhugger

7 min video om stenhugning med Birte Christensen

Tag med stenhugger Birte Christensen på 87 ud på stenhuggerpladsen i Allerød, hvor der løftes, hugges og skæres. Se dejlig video produceret af Nikolaj Christensen. Passioner kan holde os i live - se bare med hér.

Mindeord – Birte Christensen

Birte Christensen døde den 24. maj 2021 i en alder af 89 år.

Hun var med til at stifte stenhuggerklubben MEJSLEN i 1997 og var i en årrække formand for foreningen. Hun har været overordentligt produktiv og har produceret utallige stenskulpturer, som også er blevet udstillet mange steder, og hun havde altid mere end én sten i arbejde ad gangen. Birte var stærk og fænomenal til at se hvilke figurer, der kunne gemme sig i en given marksten.

I 2020 medvirkede hun i TV i DR2s tema om døden i ’7 ting du skal vide før du dør’, som stadigt kan ses (udløber 24 juni 22), og hvor Birte er den gennemgående stenhugger. Birte bliver i TV-udsendelsen spurgt, om hun selv har et godt råd, og hun svarer ”vær optimist i dit liv”. Dét efterlevede hun!

Vi sender varme tanker til hendes familie og takker for hendes store indsats i foreningen, hendes glæde og gå på mod. Æret være Birtes minde.

Nyeste kommentarer

18.10 | 15:33

Jeg er blevet medlem af Mejlsen og kan lide siden ,og søde og flinke m...

22.02 | 14:51

En dejlig hjemmeside -- skønt med nogle links, fra medlemmer og a...