Historien om hvordan vi arbejder

For år tilbage var der formaliseret aftenskole-undervisning i stenhugning i Engholmsskolens kælder, og det var lidt af et tilløbsstykke. Men 1996 fik priserne for fritidsundervisning et gevaldigt hop opad, og samtidig var en del af medlemmerne blevet rigtig gode til at arbejde selv, så i september 1997 besluttede en gruppe fra det gamle hold at lave en forening.

Det tog lidt tid at få de papirmæssige ting på plads, men i november 1997 kunne vi holde stiftende generalforsamling, og Allerød kommune stillede kælderen til rådighed for klubben 2 aftener om ugen og var i det hele taget meget imødekommende.

Vi havde flest medlemmer fra Farum men der fandtes ikke faciliteter til os dér, så vi har holdt os til Allerød kommune, og det har vi ikke fortrudt.

Da vi startede klubben, syntes vi også, at vi skulle have lidt inspiration udefra, så vi har hvert år haft givende udflugter til andre stenhuggere, billedhuggere, stenbrud, udstillinger m.m.

Alle nyder at præstere noget og bakse med stenene hver på sin måde. Der ligger en vældig udfordring i at få en sten til at ”makke ret” og føle, at du selv har bestemt over den. Nogle af os er på et højt niveau og nogen på ”fuglebadsniveau” og alle har den indstilling, at vi skal støtte hinanden, og derfor har vi kun et par gange haft gæstelærere på besøg.

Vi har vist os selv og vore ting frem på M.D. Madsensvej, når der var ”aktiv fritid”, og der har vi fået nye medlemmer, som har været glade for at være med.

Når vi får besøg af en ny interesseret, viser vi teknikker og låner værktøj ud, så alle kan komme og prøve nogle gange, før de bestemmer sig for at deltage og investere i værktøj m.m.

I de senere år har vi haft stor glæde af at få lov at udstille på Kirkehavegaard og hos nogle af de større firmaer i Allerød-området, som har kunstforeninger med vekslende udstillinger. Vore udstillinger består af et udvalg af sten fra alle medlemmer, så der har været noget for enhver smag og pengepung.

Udstilling på Kirkehavegård, Nov. 2014.

Nyeste kommentarer

18.10 | 15:33

Jeg er blevet medlem af Mejlsen og kan lide siden ,og søde og flinke m...

22.02 | 14:51

En dejlig hjemmeside -- skønt med nogle links, fra medlemmer og a...